Oudertrainingen

Samen met een beperkte groep van andere ouders duiken we in de informatie rond de diagnose die bij uw kind werd gesteld. Er zijn specifieke oudergroepen voor Autismespectrumstoornis en voor ADHD. 

Voor wie?
Ouders van een kind bij wie een diagnose werd gesteld of sterk wordt vermoed. 

Alle info en contact: benedicte.vanacker@corligo.be

Klankrelaxatie

Ervaar je een sterk verlangen naar pauze, verinnerlijking en tijd om écht te ademen? Van harte welkom op deze klankrelaxatie.
Een uur lang word je volledig ondergedompeld in een sfeer waarin rust en harmonie centraal staan. Tijdens zo’n relaxatie wordt gebruik gemaakt van zang en verschillende instrumenten zoals: klankschalen, windorgels, native flutes, duimpiano, piano, kigonki, monochord, enz.


Voor wie? 
Iedereen die behoefte heeft aan een moment om tot stilstand te komen.

Alle info en contact: marieke.tinel@corligo.be

Jaartraject Emotieregulatie

2 ervaren therapeuten begeleiden een kleine groep jongeren doorheen een traject waarin we onze emoties leren herkennen, verwoorden en kanaliseren. We werken naar het neurosequentieel model en zetten lichaamsgericht werk en het bouwen aan relationele veiligheid centraal. Op het programma staat onder andere spelen met onze zintuigen, muziek maken, mindfulness, werken met dieren, ...


Voor wie?
Jongeren 16-23 jaar die vastlopen in hun emoties en op zoek zijn naar houvasten.

Het jaartraject wordt als geconventioneerde activiteit georganiseerd, en wordt grotendeels terugbetaald door je ziekenfonds.

Alle info en contact: an-katrien.vanovermeire@corligo.be


Rots en Water

Onze gecertificeerde coach Leila neemt jullie mee in de wereld van Rots en Water, een onderbouwde techniek om assertiviteit te vergroten via psychofysieke oefeningen en rollenspel.

Voor wie? 
  • Kinderen en jongeren die duidelijker nee willen leren zeggen. Kinderen en jongeren die willen leren luisteren naar de nee van de ander. Kinderen en jongeren die zich soms stevig als een rots willen opstellen, en soms flexibel als water.
  • Gezinnen die op zoek zijn naar handvaten om duidelijker te communiceren naar elkaar: soms stevig als een rots, en soms flexibel als water.
Alle info en contact: leila.coen@corligo.be